Ulrika Rudquist
Skribent
2024/06/23
Max: 3 min

Isa Thunholm är säljaren som själv ser sin ihärdighet som en framgångsfaktor. I dag arbetar hon på Qvickly som Business Developer & Partneransvarig och hanterar både nya och gamla kunder, alltid med ett stort lugn och leende på läpparna. Vi ville höra hur det gick till när hon gjorde denna resa och hur det kommer sig att hon hamnade på Qvickly. 

Isa, hur hamnade du i säljyrket? 

Det var egentligen en slump och inget jag planerat att arbeta med. En närstående som själv arbetat med försäljning såg att jag skulle kunna passa för det och rekommenderade mig att testa. Det var femton år sen och sedan dess har jag arbetat som ren säljare, men även som teamleader och säljledare och jag älskar det. Jag tycker att det är så spännande med personligheter, försäljning och att sätta mål och då är det ju ett perfekt yrke!

Säljyrket är ett mansdominerande yrke. Hur har det påverkat dig? 

Ja, jag var ju bara 19 år när jag började som säljare, så det har varit mycket “lilla du” och “lilla gumman” som ung kvinna. Det har ju gjort att jag har fått mycket skinn på näsan. Sen har jag ett jävlaranamma i mig som jag tror också kommer därifrån. Jag ger mig inte förrän jag hittar en lösning.

Vad är receptet för en lyckad försäljning?

Min första fråga till våra kunder är “I en drömvärld, hur vill ni få betalt?”. Det öppnar upp för helt andra diskussioner där man hittar gemensamma vägar som kunden aldrig tänkt på. Ofta kan kunder tro att de vet vad de vill ha, och som säljare kan man tro att man vet vad man vill sälja, men det är i samtalen man finner de där lösningarna som verkligen skapar nöjdhet och magi. Sen tror jag på extrem struktur och att arbeta proaktivt tillsammans med sin kund.

Ska man lyckas måste man ha koll på allt in i minsta detalj när det gäller kundens resa till en lyckad försäljning. 

Vad tror du är den största missuppfattningen som sälj?

Att försäljare ska prata så mycket. I min värld är en bra säljare en person som lyssnar på kunden, ställer frågor och har en diskussion. Försäljning handlar om att dra i mål deals och processer, inte bara det första skedet. Det handlar också om ett långvarigt samarbete framåt även efter man signerat så kunden känner att den utvecklas. Jag tror också att man ska ha med sig att det är skillnad på en säljare och en säljare. För vår del är det mycket mer fokus på den långsiktiga relationen och inte på att pressa fram affärer.

Hur hamnade du på Qvickly?

Efter femton års arbete med försäljning funderade jag mycket på om jag skulle ändra spår i karriären och vad jag skulle göra då. Men så dök den här chansen upp och jag kunde inte låta bli. Jag drogs till att få jobba med fintech, som är en väldigt rörlig bransch, och där jag såg möjligheten att ständigt kunna utvecklas.

Vad är ditt tips till andra som är nyfikna på att jobba på Qvickly?

Go for it! Du kommer att gå till en arbetsplats, som är transparent och öppen, där du får jobba med ett härlig och genuint gäng. Vi har högt i tak men en enorm respekt för varandra.

Vi har jättegott kaffe.

Hör av dig så tar vi en kopp och pratar vidare om vilken lösning som passar er.

Boka möte